Műgyanta padlók

Műgyanta padlók készítése

A padlóburkolatok közül a műgyanta bevonatok fejlődése a leggyorsabb, anyag és technológia szempontjából egyaránt. Előnyös tulajdonságai már a beépítésnél jelentkeznek. Rövid idő alatt, akár egy hosszú hétvége alatt is elkészíthető. Működő üzemeknél nagy előnyt jelent, hogy a szakaszos kivitelezhetőség révén elkerülhető a teljes üzemszünet. Nem szükséges a telepített, nehezen mozgatható gyártósorok, gépek teljes kiszerelése, így költséget és időt takaríthatunk meg.

A műgyanta burkolatokra általánosságban jellemző, hogy rövid idő alatt nagy felületek készíthetők el az adott funkció igényeinek megfelelő speciális kivitelben. A széles színválaszték lehetővé teszi a gyalogos közlekedési utak, targonca utak, gyártó területek világos elhatárolását. Nagy mechanikai ellenálló képessége miatt targoncával, nehéz járművekkel járható, emellett könnyen tisztítható, vegyszereknek, olajoknak, üzemanyagoknak ellenáll.

Elektrotechnikai üzemcsarnokokban, ahol feszültségre, elektromos feltöltődésre, kisülésre érzékeny berendezéseket alkalmaznak, illetve gyártanak, pl: műtők, robbanásveszélyes anyagok tároló helyiségei, robbanásveszélyes elegyekkel telített levegő, valamint elektromos alkatrészek gyártócsarnokai, számítógépekkel felszerelt irodák, termek. Ezeken a területeken kivitelezéskor különösen sokat számít a szaktudás, mert az itt végzett munka során nem csak a kiváló minőségű termék, hanem a helyes alkalmazástechnika is elsőrendű fontosságú.

Parkolóházak, garázsok esetében fontos a szerkezetek, betonszerkezetek védelme a járművekről lecsöpögő sós víz, olajok, üzemanyagok és egyéb szennyeződések ellen. A műgyantaburkolat jobban tűri a használatból eredő kopást, felporzást, élettartama hosszabb a hagyományos burkolatoknál. Többszintes garázsok esetében problémát okozhatnak a födémen átszivárgó folyadékok, amelyek a parkoló járműveket károsíthatják. Különféle színek kombinálásával akár útjelzéseket is feltüntethetünk. Megválasztható a csúszásmentesítés mértéke is, ami felhajtó rámpák esetében különösen lényeges.

Élelmiszeriparban általános követelmény, hogy a felületek maradéktalanul tisztíthatóak legyenek. Az iparág egyes területein (konzervgyárak, pékségek, konyhák) továbbá hőhatásoknak is ellen kell állniuk, valamint nem léphetnek reakcióba sem az élelmiszer-alapanyagokkal, sem a feldolgozás során alkalmazott egyéb anyagokkal. Mindezeket a tulajdonságokat egyesíti magában a megfelelően megválasztott műgyantapadló.

Egészségügy területén is döntő jelentőségű a burkolatok tisztán tarthatósága, a csíramentesség biztosíthatósága.

Felhasználási területei:

 • Működő üzemek felújítása
 • Üzemcsarnokok, raktárak
 • Elektrotechnikai üzemcsarnokok
 • Parkolóházak, garázsok
 • Élelmiszeripar
 • Egészségügyi intézmények
 • Közintézmények, oktatási centrumok, irodák, irodaházak
 • Szórakoztatóipar, üzlethelyiségek

Minőségpolitika:

 1. Minőségi alapanyagok, innovatív gyártók termékeinek alkalmazása
  A műgyantaburkolat készítésénél felhasznált alapanyagok gyártóinak kiválasztásánál az ár, fizetési kondíciók, szállítási kapacitáson felül kiemelten foglalkozunk az olyan, nem számszerűsíthető szempontokkal is mint a minőség, szállítás időben történő teljesítése, speciális igények rugalmas kezelése. A minőség meghatározásánál figyelembe vesszük az adott cég múltját (mióta foglalkoznak műgyanta alapanyagok előállításával), piaci pozícióját, profilját, referenciáit, milyen fejlesztéseket hajtanak végre, akár a termékeiket, akár a gyártástechnológiát tekintve. Az elemzés során vizsgáljuk azt is, hogy a műgyanta alapanyagok milyen tanúsítványokkal rendelkeznek.
 2. Megfelelő előkészítő munka
  • beton minőségének, nedvességtartalmának vizsgálata
  • rétegvastagság ellenőrzése
 3. Szakképzett és gyakorlott munkaerő alkalmazása, folyamatos továbbképzések
  A jelenlegi képzési rendszerben sajnos még nem szerepel műgyantapadló-készítő szakág, ezzel foglalkozók főként a rokon szakmákból kerülnek ki. Bármilyen meglepő, a műgyantapadló-készítés eszközigénye és szakmai fortélyai alapján leginkább a festő szakmához áll közel. Ezért a képzés, betanítás a műgyantapadló készítésével foglalkozó cégeknél történik. Emiatt nehéz megfelelő tudással és gyakorlattal rendelkező új munkatársakat találni. Humánpolitikai stratégiánk legfontosabb eleme az ipari padló, műgyantapadló készítésében jártas munkatársak megtartása. Szakembereink nagy része hosszú évek óta, másik fele cégünk alapítása óta velünk dolgozik, így megfelelő tapasztalati tudással és gyakorlattal rendelkeznek. De ezen felül a műgyanta alapanyagokat gyártó és forgalmazó nagyobb cégek folyamatos továbbképzéseket tartanak mind az új termékek, anyagok megismerése, mind az új és már bevált technológiák megismertetése terén. Kollégáink ezen továbbképzéseken fejlesztik és mélyítik el már meglévő tudásukat és tesznek szert új ismeretekre.
 4. Hatékony ellenőrzés
  • vezetőképesség mérése, jegyzőkönyvben dokumentálása
  • ÉMI engedély
  • műszaki adatlapok
  • biztonságtechnikai adatlap
  • teljes kivitelezési dokumentáció
  • egyedileg szükséges megfelelőségi nyilatkozatok